Lainsäädäntö

VALMISTUS JA TEKNISET HYVÄKSYNNÄT

Merkittävänä jäsenenä Euroopan nelipyörä valmistajien yhdistyksessä, EQUAL’ssa AIXAM ajoneuvot noudattavat direktiiviä 2002/24/EC. Tämä direktiivi määrittää hyväksyntä vaatimukset nelipyörille (4-pyöräisille moottoriajoneuvoille), jossa keskeisimmät vaatimukset kohdistuvat ajoneuvon nopeuteen, massaan ja maksimitehoin sekä jakaa ajoneuvot ryhmiin ”kevyt nelipyörät” ja ”nelipyörät”.

Kevyt nelipyörät

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan kevyt nelipyörän suurin sallittu omapaino saa olla 350 kg, suurin sallittu nopeus 45 km/h ja suurin sallittu teho 4 kW (n. 5.4 hv). Kevyt nelipyörät rinnastetaan monissa maissa mopoihin ja niiden ajokorttivaatimukset noudattavat samaa tasoa mopojen kanssa.

Nelipyörä

Näiden nelipyörien omapaino on rajattu 400 kg jos ne suunniteltu henkilökuljetukseen ja 550 kg jos tavarankuljetukseen. Moottorin suurin sallittu teho on 15 kW (n. 20 hv). Ne usein rinnastetaan kaksi- ja kolmipyöräisiin moottoripyöriin.  

Kaikki AIXAMin valmistamat ajoneuvot täyttävät voimassa olevat lainsäädännön vaatimukset.

AJOKORTTIVAATIMUKSET SUOMESSA

Kevyt nelipyörän eli mopoauton kuljettamiseen vaaditaan aina ajokortti, joko luokan M tai AM121 riippuen ajokortin suoritus ajankohdasta.Nelipyörän ajokorttivaatimus on puolestaan sama kuin henkilöautolla eli B-luokan ajokortti.